Чист ли е градът ни? Не дишаме ли възрастните и децата

...
Чист ли е градът ни? Не дишаме ли възрастните и децата
Коментари Харесай

Карловец: Чисто ли е в Карлово, не дишаме ли прахоляка от увеличения автопарк?

" Чист ли е градът ни? Не дишаме ли възрастните и децата прахоляка от нараствания автопарк? ", това попита Атанас Чернооков от Карлово.
Прочетете още
Миенето на улиците е част от положителното поддържане на градскта непорочност и качество на въздуха. Редовното измиване на улици пък способства за премахването на праховите частици - знаем, че те са измежду главните причинители на мръсния въздух. Колко чисто е обаче в градчето, разположено в южното подножие на Стара планина - Карлово? Колко постоянно се мият улиците в града? Вероятно рядко се случва това, написа. До този извод стигаме след обява на Атанас Чернооков. В обществената мрежа Facebook той зададе следния въпрос: Сега градът ни чист ли е, не дишаме ли възрастните и децата прахоляка от нараствания автопарк?

Атанас Чернооков, който е основател на редица доброволчески акции, упорства да бъде възобновено оборудването, което довежда гратис вода от Стара река.

" Богатството и хубостта да имаме Стара река, осигурявала в предишното и занаят на популацията на Карлово ", написа мъжът в обществената мрежа.

Чернооков от години прави опити да бъде възобновено въпросното " водно оборудване ", от което в предишното са се зареждали цистерните, Шкодите Лиаз Мадара, оборудвани с щуцери, с които са се миели улиците в Карлово.

" Закупена машина Форд, не е пригодна за зареждане, за минаване по улици с паркирани коли, подобаваща е единствено за околовръстното шосе. Без съвременни валци за почистване на прахоляка и мощна бликам за миене, струваща към 170 000 лв.. Дали като вземат решение да харчат публични средства се допитват до експерти? Ако управляваха частна компания, от дълго време да са я докарали до банкрут. Тази обява надали ще промени порочните, безстопанствени решения, които се вземат. Дано най-малко се замислим докога ще се правят безобразия с парите на данъкоплатците на България и Европейски Съюз ", написа още Атанас Чернооков.

Андрей Петров означи в мненията под поста, че съоръжението на процедура не желае съвсем никаква поддръжка.

" Няма ги и канавките, които бяха с течаща вода по доста от улиците. Надявам се, че е пропуск във вижданията на архитекта на общината ", добави Петров.

" Хубави мемоари... Няма да не помни по какъв начин пълнеха пожарните коли оттова и на същото място спираха цистерните с мляко, от млекозавода, да разреждат продукцията (оправданието им беше, че миели цистерните) ", спомня си Паун Алишев.

" Минало невъзвратимо! Казвам го с доста болежка. Господин Чернооков, по какъв начин ми се желае всички родолюбиви карловци, като Вас неколцината, да ни поведете по верния път на поддържане и запазване на китното ни градче! ", разяснява Ваня Димитрова.

Дали управниците ще се вслушат в предложенията на хората? Можем единствено да се надяваме!

Ето и  фотосите , които Чернооков прикрепи към обявата си:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР